Om | Bandet

Jens andersson
skriver låter med fengende melodier og tekster

som er umulig å ikke bli berørt av.

 

 

Forfriskende, optimistisk, egenart og det lille ekstra er ord som går igjen når musikken hans beskrives. Han sammenlignes med artister som Bo Kaspers Orkester, Stefan Sundström, Lisa Nilsson og Lars Winnerbäck. Jens og hans eminente band har spilt både på store og små scener rundt om i Norge og Sverige de siste 8 årene. De har stått på samme scene som Stein Torleif Bjella, men også varmet opp for norske legender som Ole Paus, Bjørn Eidsvåg og Åge Aleksandersen.

  

Debutalbumet ”Stort glas av kärlek” som Jens slapp i jan 2017 ble godt tatt imot både i Sverige og Norge. I tillegg er Jens og hans anerkjente band meget godt likt på scenene rundt om i Norge og Sverige på bakgrunn av svært solide live-prestasjoner og knallsterke låter.

  

”Jag ler för mig själv på väg till tunnelbanan. När jag lyssnar på debutalbumet av Jens Andersson känns det som att jag lyssnar på ett soundtrack av livet självt och för en stund glömmer jag snön och alla stressande människor omkring mig. Jag bara lyssnar.” – Lira musikmagasin

  

”Årets kanskje mest undervurderte norske arist” – Terje Kollevik, Blackmoon

  

”Sammen med fem andre fremragende musikere, viser bandet en musikalitet og egenart som fenger publikummet fra første stund.” – Andreas Milde, Wimp

  

”Han presenterer noe som er eget, helstøpt, underfundig. Han trekker det musikalske stoffet ut av tekstene og bruker det som musikk, veldig sjarmerende!” – Solveig Slettahjell, sanger, artist og låtskriver.

  

“Jens Andersson debutplate byr på moden, velreflektert og velprodusert svensk visepop. Jens og bandet har jobbet intenst med denne platen siden 2015, der personlige opp- og nedturer har satt sitt preg på tekstene og låtene, men mest av alt har reisen utviklet en helstøpt artist og låtskriver som garantert vil treffe både svenske og norske musikkelskere.” – Musikkblogg Dust of Daylight

  

”Jens Andersson har kulheten til Bo Kaspers og litt av røffheten til gamle CC Cowboys, men er egentlig bedre enn sistnevnte i både stil, innlevelse og historiefortelling. Stort glas av kärlek svinger mer enn hva CC noensinne har gitt ut. ” – platespilleren.com

  

Musikksjefen i NRK P3, Mats Borch Bugge, uttrykte stor entusiasme over bandets første singel ”Sommar i Bohuslän”: ”Jeg er mektig imponert, og spår denne mannen en lysende fremtid!”

  

“Han er en historieforteller, (…) en opplevelse i seg selv.” – Martin Koldaas, Radio Nova

  

“Knallbra konsert av et band med bøttevis med sjarme, varme, fine låter og tekster som engasjerte”. – Kunstner Per Vie, Galleri LaVie.

Helga Hommedal Blikås

Vokalist & Cellist

  Helga Hommedal Blikås er korist og cellist. Hun kombinerer cellospill og sang på en fengslende måte og med pizzicato, stryk eller helt andre lyder fra instrumentet er hun med på å legge de rette fargene på de rette stedene.

  Hun er også solosanger, utforsking av lyd- og stemmebruk i vokalen kjennetegner hennes uttrykk. Helga er for øvrig en meget allsidig dame: hun er mattelærer, har bakgrunn innen teatervitenskap og radio, og hun baker brød. Mye brød.

  Karoline Dahl Gullberg

  Vokalist & perkusjonist

   Karoline Gullberg er en av de to sjarmerende og sterke koristene i bandet. Hun er også en kompetent perkusjonist som krydrer musikken med blant annet shaker, tamburin og klokkespill.

   Gullberg er kjent for sin klokkeklare og folkemusikkinspirerte stemme. Men ikke la deg lure av smilet og de søte krøllene, hun har også en indre hulder i seg som brøler og spiller håndtromme. Hun tar folkesangen inn i ulike musikalske retninger, og har lang erfaring som solosanger, korsanger, sanglærer og vignettsanger for TV-produksjoner.

   Ferdigheter

   • LANGE SNIKENDE TONER

    98%

   • EKSPERIMENTERE MED CELLOEN

    80%

   • HOLDE ORDEN PÅ NØKLENE SINE

    20%

   • BAKE GROVE OG SØTE BAKVERK

    85%

   • SYNGE NIERE

    75%

   Ferdigheter

   • Huldersang og freselyder 

    92%

   • Lys krulling og kvitring

    99%

   • SYNGE I HØYHELTE SKO

    23%

   • Dikt og rim

    60%

   • Vintage-entusiast

    89%

   Våre tall

   98%

   Fornøyde besøkare til våre konserter

   25

   Antall byer vi har spilt i

   5

   År vi har spilt sammen

   25

   Timer øving per dag

   75

   Spilte konserter

   15

   Instrumenter i bandet

   3

   Musikkvideos

   12

   Festivaljobber